Blogg och ekologisk garderob

Skaffa en ekologisk garderob

Karlimar öppnar sommarbutik!

Här är den nya butikslokalen. Karlimar kommer att öppna sin första sommarbutik tillsammans med Eco fashion som är ett nätverk av designers, producenter, näringsidkare, konsumenter samt textil- och miljövetare. Butiken kommer att ligga i Marstrand och där kommer det att finnas snygga eco/reko kläder och andra miljövänliga/ekologiska produkter på ett och samma ställe! Mer info kommer inom kort.

Ekologisk garderob

Vi säljer barnkläder!

Nu har vi utökat vårt sortiment med barnkläder. Här finns tröjor, tunikor, byxor och skor som är ekologiskt tillverkade.

Våran nya leverantör heter ITSUS och tillverkar alla sina kläder i ekologisk bomull med vackra Canvas tryck i pastellfärger. Kläderna är designade för att vara tidlösa så att de varar länge. ITSUS är certifierade enligt GOTS (Global Organic Textile Standard).

Dagens klänning

Dagens klänning är en svart klänning med unik snygg modern design, resårband runt midjan och lös överdel i omlott. Snygga slits vid ärmarna som gör plagget praktisk att röra sig. Tyget är mjukt, töjbart och är gjord av 100 % ekologisk och rättvisemärkt bomull.

Priset för denna plagg är 849 kr.

Höstens nya profilbild!

Hösten är här och då var det dags för en makeover av hemsidan. Vi tar med två klänningar från Righteous Fashion. En i kashmir och en i bomull. De är självklart ekologiska och rättvisemärkta.

Karlimars blogg är igång igen!

Inför företagsstarten lanserade Karlimar sin nya blogg. Tyvärr slukade administrationen mycket tid med tanke på att företaget fanns sig i en inledningsfas. Därför fick bloggen ha ett tillfälligt uppehåll. Men nu strax efter sommaren är vi igång igen!

Vi kan meddela våra läsare att mycket har hänt under de senaste månaderna. Karlimar har inlett samarbete med Tidsnätverket och med Liten Correlin, vilket har gjort att vi inom kort kommer att sälja barnkläder. Karlimar har även deltagit i ”Göteborg blir fair trade city” och besökt världskultur festivalen Urkult. Vi återkommer snart med mer information om detta.

Håll utkik efter oss!

Vårt varumärke beskriver våra värderingar

Företagets varumärke är en fjäril och syftar till metaforen the Butterfly Effect som handlar om att en liten förändring på ett ställe kan skapa stora förändringar på andra ställen. På samma sätt tror vi på Karlimar att små förändringar i hur vi agerar till vardags kan skapa stora förändringar i resten av samhället. De små förändringarna kan gälla alltifrån hur vi konsumerar, hur vi tänker, vad vi prioriterar till hur vi väljer att forma våra liv. De stora förändringar som vi hoppas åstadkomma är minskad miljöförstöring och minskade orättvisor mellan människor men framför allt vill vi visa att det finns ett bättre alternativ till hur vi lever idag.

Fjärilen är också en symbol för det vackra. Därmed knyter vi an till att vi är måna om att våra produkter har snygg design. På så sätt vill vi få de som handlar hos oss att känna sig lika vackra som en fjäril och att de skapar stora förändringar genom sitt agerande till vardags.

Följ med på vår resa mot hållbarare konsumtion

Karlimar har växt fram under de senaste månaderna. Det har varit en spännande process och snart är första förberedande etappen avslutat.

Vi kan inom kort börja segla mot okända horisonter med allt vad ekologiska rättviseproducerade kollektioner, PR, events och trevliga kunder innebär.

Vi hoppas att du vill följa med på vår resa och för att få ett smakprov på våra produkter visar vi här en ekologisk och rättvisemärkt cocktailklänning.